14. siječanj 2022.

Dobar početak godine tvrtke Cognism koja je osigurala 87,5 milijuna dolara investicija

Tvrtka Cognism, među čijim je osnivačima zadarski programer Stjepan Buljata, imala je dobar ulazak u novu godinu s obzirom na to da je prikupila 87,5 milijuna dolara investicija koje će im pomoći u ostvarivanju plana o širenju na američkom i europskom tržištu. Kako navodi UK Tech News, glavni ulagač u financiranju je novi investitor Viking Global Investors, a pridružili su mu se i Blue Cloud Ventures, AXA Venture Partners, Swisscom Ventures te Volution.

Tvrtka ovu ekspanziju predviđa kao kombinaciju organskog rasta i akvizicija, a planiraju i daljnja ulaganja kako bi održali vodeću poziciju tvrtke u B2B prodajnim obavještajnim podacima na globalnoj razini.

- Drago nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Viking Global Investorsu kao našem novom glavnom ulagaču. Ovo financiranje će nam pomoći da osnažimo poduzeća s međunarodnom prodajnom inteligencijom u narednim godinama, postavljajući novi standard u kvaliteti podataka i usklađenosti. To će ubrzati naš rast i globalno širenje kao vodećig pružatelja inteligentnih B2B podataka o prodaji – poručio je James Isilay, izvršni direktor Cognisma, putem njihove stranice.

Ovo ulaganje prati Cognismovo prikupljanje kapitala iz 2020. u kojem je prikupio 12 milijuna dolara i ono iz 2021. koje je završilo s 12,5 milijuna prikupljenih dolara. Također, tvrtka je 2021. otvorila američki ured u Bostonu predvođen novim potpredsjednikom prodaje, Markom Bedardom, koji je ranije bio u ZoomInfou, te je u svoj upravni odbor primio veterana industrije, Phila Garlicka, prenosi UK Tech News.

Iz tvrtke su, putem svoje stranice, također objasnili da je u posljednjih nekoliko mjeseci došlo do značajnih ulaganja u nove proizvode i partnerstva. U prošloj je godini tvrtka lansirala projekt Diamond Data koji pruža najtočnije telefonske provjerene kontakte usklađene s GDPR-om i CCPA-om namijenjene timovima za razvoj poslovanja na međunarodnoj razini i time su postavili novi standard u kvaliteti podataka. Uspostavili su i partnerstvo s Bomborom te je tvrtka u fiskalnoj 2021. godini prijavila 100 postotni rast ARR-a.

- Nijedna druga softverska tvrtka ne nudi uistinu globalnu platformu za obavještajnu prodaju kao što je Cognism. Spajanjem naših kontakt-podataka s naprednim kontekstualnim podatkovnim točkama kao što su tehnologija i signali namjere kupca, pomažemo modernim timovima za prihode da se povežu s povjerenjem i premaše ciljeve. Naš je cilj omogućiti tvrtkama da izgrade smislenu vezu sa svojim sljedećim najboljim klijentom na učinkovit i najisplativiji način - objasnio Isilay.

Cognism je tijekom prošle godine bio uvršten na nekoliko lista koje su ga predstavljale kao startup koji treba pratiti - bio je na 'Deloitte Fast 50' listi, treću godinu zaredom pojavio se na vrhu LinkedInovih najboljih startup poduzeća u Velikoj Britaniji te je uvršten u TechNationov program 'Future Fifty'.

Također, iz tvrtke su poručili da je njihov kontinuirani uspjeh i rast prihoda 'dokaz potražnje B2B tvrtki za visokokvalitetnim podacima o kontaktima i računima', 

Inače, tvrtka je osnovana 2015. godine te se bavi pružanjem alata u prodajnim timovima za generiranje podataka o potencijalnim kupcima. Iz Cognisma kažu da je njihov softver usklađen s propisima o podacima kao što je GDPR, koji je uveden u Europi u svibnju 2018., a tvrtka trenutno zapošljava preko 250 osoba sa sjedištem u sedam zemalja uključujući Veliku Britaniju, SAD, Kanadu, Južnu Afriku, Hrvatsku, Makedoniju i Njemačku.