17. siječanj 2021.

Branko Roglić: Moramo revitalizirati gospodarstvo na Banovini, što će ljudima kuće ako nemaju gdje zaraditi za život

Branko Roglić, vlasnik Orbica   

Porezno oslobođenje donacija za stradale u potresu je u svakom slučaju dobro, to znači da ćemo svi skupa moći dati više, no Banovinu treba revitalizirati, smatra Branko Roglić, osnivač i vlasnik Orbica.

- U redu je obnavljati domove porušene u potresu, ali u prvom redu treba biti i gospodarstvo jer što će im kuće ako nemaju gdje zaraditi za život i hranu – kaže vlasnik najveće distributerske tvrtke u Hrvatskoj.

Svjestan je da je to projekt u koji se kako bi uspio trebaju uključiti svi, i privatni sektor i vladajući.

- Nadam se da ćemo mi poduzetnici širiti svoje projekte i na Banovinu, a Vlada mora učiniti svoj dio, omogućiti poduzetnicima koji će investirati u Banovini da ne moraju plaćati porez na dobit, dati im besplatno na korištenje zemljišta i osigurati kompletnu infrastrukturu – obrazlaže.

Pitamo ga planira li i njegova tvrtka poduzeti nešto po tom pitanju.

- Vodit ćemo računa da tamo nešto napravimo. Zasad smo otvorili poseban račun na kojem prikupljamo donacije iz dvadesetak zemalja u kojima poslujemo. Ljudi su nam se sami javljali iz Mađarske, Češke, Poljske i drugih zemalja da žele pomoći – priča Roglić da su odmah otvorili račun, ali i reagirali te na teren poslali pomoć, ali nas moli da ne navodimo to jer pomažu i pomagat će maksimalno koliko će moći, ali to ne čine kako bi se reklamirali. Doznajemo kako se na računu prikupila solidna svota te kako će vjerojatno poslužiti za obnovu škole.