13. prosinac 2019.

Vodeća hrvatska tvrtka za ugradnju dizala otvorila novi proizvodni pogon

Metus proizvodni pogon   

Metus Grupa, tvrtka specijalizirana za projektiranje, ugradnju i održavanje rezidencijalnih, javnih i poslovnih  dizala predstavila je svoj novi, inovativni proizvodni pogon i hrvatski lift Marly-B.

Prezentaciju je svečano otvorio gospodin Fredrik Sederholm, član uprave i predstavnik Sdiptech AB – uglednog švedskog strateškog fonda, ujedno i većinskog vlasnika Metus Grupe. Novi proizvodni pogon, lociran u Samoborskom Farkaševcu, obuhvaća 1.400 m2 modernog postrojenja koji osigurava proizvodnju dizala po najvišim standardima. Otvorenju su, uz članove uprave Grupe, prisustvovali i brojni ugledni poslovni partneri iz Hrvatske i Europe.

Tvrtka je osnovana 2009. godine i od samog osnutka usmjerena je na pružanje vrhunske usluge projektiranja, ugradnje i servisne službe dizala s 24 satnom podrškom, te danas broji preko tristo zaposlenika. Sa sjedištem u Svetoj Nedelji, Metus Grupa kroz svoja povezana društva i podružnice u regiji surađuje s brojnim renomiranim tvrtkama iz područja vertikalnog prijevoza kao što su Thyssen Krupp, Schindler, Kone, Otis, Tepper i to na području Hrvatske, Njemačke, Švedske, Švicarske, Belgije, Nizozemske, Luksemburga i Austrije.

- Naša trenutna pozicija odraz je snage i stručnosti naših 320 djelatnika koji su nositelji sjajnih rezultata Metus Grupe u Hrvatskoj, ali i izvan njenih granica. Osobna mi je čast i privilegija biti dio ovako uspješnog kolektiva. Ovaj tjedan smo i službeno otvorili novi moderni proizvodni pogon s ciljem stavljanja fokusa na intenziviranje proizvodnje i jačanje našeg Marly-B branda. Radi se o modernom, funkcionalnom, kvalitetnom i cjenovno pristupačnom dizalu prilagođenom preferencijama u Hrvatskoj s kojim želimo dodatno osnažiti poziciju na domaćem tržištu - zaključuje CEO i član uprave Metus Grupe, gospodin Tomislav Medić.

Metus d.o.o. tvrtka je koja se bavi prjektiranjem, izvođenjem i održavanjem rezidencijalnih, javnih, poslovnih i privatnih dizala. Iskustvo i visoki standardi kvalitete omogućuju kontinuirane projekte i ugradnje u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Svaki projekt prilagođen je specifičnim potrebama klijenta, objekta i predviđene namjene. Metus d.o.o. pruža rješenja koja zadovoljavaju sve estetske i funkcionalne potrebe.