22. svibanj 2021.

Podravka - Pokrenut investicijski ciklus radi podizanja konkurentnosti

Martina Dalić

   

Optimizacijom logistike Podravka počinje izrađivati projekt investicije u novi logističko-distributivni centar. Tako planira optimirati ukupne logističke operacije

Nadzorni odbor Podravke dao je suglasnost Upravi kompanije za pokretanje investicijskog ciklusa koji će se provoditi u nekoliko faza. Tako Podravka, među ostalim, pokretanjem optimizacije logistike počinje izrađivati projekt investicije u novi logističko-distributivni centar. Cilj je optimizacija ukupnih logističkih operacija koja će unaprijediti učinkovitost Grupe Podravka i pridonijeti podizanju konkurentnosti poslovanja. U sklopu odobrenog investicijskog ciklusa Nadzorni odbor dao je prethodnu suglasnost za informatičku i energetsku rekonstrukciju, kao i modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici radi unaprjeđenja energetske učinkovitosti, korporativne i informacijske sigurnosti sustava te stvaranja odgovarajućih uvjeta za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane zakonske norme te odgovarati novim zahtjevima u vremenu nakon pandemije uzrokovane koronavirusom.

Osim ta dva vrlo važna projekta, Grupu očekuje još nekoliko velikih projekata kojima se nastoji tehničko-tehnološki modernizirati i digitalno transformirati kompaniju te je dovesti na optimalnu razinu razvijenosti kako bi mogla adekvatno odgovoriti na sve veće zahtjeve mnogih tržišta na kojima posluje.

Inače, prihodi od prodaje u prvome ovogodišnjem kvartalu očekivano su bili 12 posto niži nego u istome lanjskom razdoblju, koje je bilo obilježeno gomilanjem zaliha kupaca. Unatoč tome ostvarena neto dobit bila je istodobno 15,6 posto veća te je iznosila 105 milijuna kuna.