11. travanj 2019.

Konferencija Women in Adria: Najvažnije sektore u HPB-u vode žene

Bankarstvo i financije tradicionalno su bile industrije u kojima su na rukovodećim pozicijama dominirali muškarci. Kakav se zaokret dogodio posljednjih godina pokazuje Hrvatska poštanska banka u kojoj na menadžerskim pozicijama danas prevladavaju žene. Na pozicijama izvršnih direktora HPB-a je 70 posto žena dok im je prije četiri godine pripadala samo trećina takvih poslova. Pritom su ženama povjereni najvažniji sektori za bankarski biznis: gospodarstvo, SME, poslovanje s građanima, rizici, IT i financije.

Na konferenciji o ženama u financijskoj industriji koja je danas održana u organizaciji Women in Adria o primjeru HPB-a govorila je Ana Đidara, direktorica Ureda upravljanja ljudskim resursima.

[caption id="attachment_381853" align="aligncenter" width="750"] Ana Đidara, direktorica HR-a[/caption]

- U HPB-u su žene već neko vrijeme u većini, jednakost živimo i promoviramo u praksi niz godina. Raznolikost tima pozitivno utječe na njegovu uspješnost i kvalitetu donošenja odluka; mi svjesno njegujemo različitosti i to je ključno. Kultura otvorenosti, prihvaćanja i transparentnosti omogućava nam da svi imamo jednake prilike za profesionalni razvoj i napredovanje i na to smo iznimno ponosni - izjavila je Đidara.

Na konferenciji su za Future leaders, među ostalim, proglašene Marina Puljiz, izvršna direktorica Sektora poslovanja s velikim poduzećima i javnim sektorom i Tea Bažant, izvršna direktorica Sektora upravljanja financijama.